JABŁKOWE PLACUSZKI

Miewacie takie sytuacje kiedy kupicie za dużo owoców, które potem leżą i leżą aż stają się miękkie, gdzieś tam obite i niesmaczne? Zamiast je wyrzucać albo oddawać na kompost wykorzystajcie je! Dzisiaj propozycja na wykorzystanie takich jabłek - szybkie i smaczne placuszki, które nadają się zarówno na śniadanie jak i na obiad.

Składniki (ok. 30 placuszków)
- 2,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 2 jajka
- 4 jabłka
- 1/4 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki miodu

Jak to zrobić?
Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na dużych oczkach, składniki mieszamy ze sobą. Następnie do zmieszanych składników dodajemy potarte jabłka i jeszcze raz mieszamy. Placuszki pieczemy na oleju kokosowym z dwóch stron po kilka minut. Dobrze smakują z jakiś syropem, a dla osób nie patrzących na kalorie polecam cukier puder. Placuszki robi się naprawdę szybko, a jak pachną! Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz