21 czerwca

CIASTECZKA ORZECHOWE



Dzisiaj mam propozycję dla wielbicieli masła orzechowego czyli ciasteczka orzechowe, które są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie czy w podróży jednak jeśli zależy Wam na ładnym ich podaniu warto zostawić po prostu kulkę, a nie rozpłaszczać je tak jak ja to zrobiłam. 

Składniki (25 ciastek)
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 3-4 łyżeczki ksylitolu
- 6 czubatych łyżek masła orzechowego 

Jak to zrobić?
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Formujemy kuleczki, które następnie rozpłaszczamy, ale nie za mocno, ponieważ ciasteczka bardzo się kruszą. Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni (termoobieg) i pieczemy przez 15-20 minut. Po upływie tego czasu blachę wyciągamy i czekamy, aż ciasteczka ostygną. Smacznego!

Teraz mam znacznie więcej czasu, więc posty na blogu będą pojawiać się częściej i to nie tylko z przepisami. Do usłyszenia!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz